Functieomschrijving assemblagemonteur

Wat doet een assemblagemonteur

Als assemblagemonteur speel je een essentiële rol bij het samenstellen van machines uit diverse losse onderdelen. Je hoofdzakelijke taak is het monteren van deze onderdelen, zonder verdere bewerkingen aan de materialen uit te voeren. Vaak bouw je dezelfde typen machines en wissel je taken af met collega's. Het is van groot belang dat je op meerdere posities in het productieproces kunt werken. Assemblage staat ook bekend als eindmontage, en er zijn mogelijkheden om te werken bij zowel kleine bedrijven met maximaal 10 medewerkers als bij grote bedrijven waar soms meer dan 50 medewerkers op één afdeling actief zijn.

Als assemblagemonteur voer je verschillende taken uit, zoals het opvolgen van werkinstructies, het controleren van de aangeleverde product onderdelen en het assembleren van machines. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en veiligheid van het werk. Het rapporteren van afwijkingen is tevens een belangrijk onderdeel van je functie. Samen met je collega's werk je aan een gestructureerd en efficiënt werkproces.

Wat doet een assemblagemonteur

Veilig werken

Als assemblagemedewerker ben je altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van jezelf, je collega's en de omgeving waarin je werkt. Onveilige situaties maak je bespreekbaar en samen zorg je voor een opgeruimde werkplek.

Montage / assemblage

Je volgt werkinstructies op en leest technische tekeningen waardoor je weet welke onderdelen en hoe je ze moet samenstellen. Je weet goed om te gaan met diverse gereedschappen.

Verzendklaar maken

Als een machine klaar is dan wordt deze getest en klaar gemaakt voor verzending. Soms moeten er dan weer onderdelen gedemonteerd worden om ze in een kleiner pakket te kunnen verzenden. 

Administratie

Om te voorkomen dat er per ongeluk dingen vergeten worden is het belangrijk om een goede administratie bij te houden van de werkzaamheden die je verricht. Hierbij hou je ook afwijkingen bij.

Verschil assemblage en montage

Het verschil tussen assemblage en montage is de complexiteit van onderdelen die moeten worden samengesteld. Assemblage is meer repeterend dan montage. Vaak kan je bij assemblage al aan het werk na een korte instructie en bij montage moet je zelfstandig tekeningen kunnen lezen en zal je meerdere onderdelen van de machine samenstellen zonder instructie. Als assemblagemedewerker kan je vaak al aan het werk met een VMBO of MBO-1 opleiding. Als montagemedewerker heb je minimaal een MBO-2 opleiding nodig maar dit kan ook zeker op MBO-4 of zelfs HBO niveau zijn. Zo zie je direct dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn.

Een baan als assemblagemonteur

Als assemblagemonteur combineer je taken van een assemblagemedewerker en een montagemedewerker. Naast het samenstellen van machines, omvatten je werkzaamheden ook complexere taken, zoals het uitvoeren van kleine aanpassingen, het bewerken van materialen en zelfstandig werken. De opleiding die je gevolgd hebt kan variëren, zoals mechatronica, werktuigbouwkunde, motorvoertuigentechniek of elektrotechniek. Het is belangrijk dat je plezier hebt in sleutelen en een goed technisch inzicht hebt.

27X

TeqJob bestaat nu 5 jaar en wij hebben 27 assemblagemonteurs geassisteerd bij het vinden van een passende baan.

48X

In Noord-Holland en Flevoland hebben wij 48 actieve klanten in de productietechniek en de machinebouw waar wij jouw profiel onder de aandacht kunnen brengen.

1X

Je hoeft je maar 1x in te schrijven en wij gaan voor je aan de slag. Inschrijven

Hoe wordt je een assemblagemonteur

Het instapniveau voor een assemblagemonteur is MBO-2 werk- en niveau, er is niet echt een specifieke opleiding voor een assemblagemonteur een opleiding op MBO-2 niveau of hoger en plezier hebben in technische werkzaamheden is het belangrijkste. Er zijn veel mogelijkheden voor een assemblagemonteur en globaal heb je twee richtingen, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Je wordt ingezet als mechanisch assemblage monteur of als elektrotechnisch assemblagemonteur. 

Zoek je een baan als assemblagemonteur

TeqJob heeft altijd openstaande vacatures voor assemblagemonteurs. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en interesse hebben wij mogelijkheden in verschillende sectoren. Neem direct telefonisch contact met ons op via 020-210 1500 of schrijf je in. Wij gaan altijd eerst met elkaar in gesprek en bepalen dan samen de mogelijkheden. Alle vacatures van TeqJob hebben als uitgangspunt een vast dienstverband. Afhankelijk van de klant kan dit per direct of na een detavast periode.

Wat verdient een assemblagemonteur

Het salaris van een assemblagemonteur start bij ongeveer € 2.000,- bruto per maand als je 40 uur per week werkt. Als je cursussen en / of opleidingen gaat volgen en verantwoordelijkheid neemt kan je doorgroeien naar senior assemblagemonteur en is een salaris van € 3.000,- bruto per maand mogelijk. Andere mogelijkheden zijn dat je carrière maakt en teamleider wordt of internationaal servicemonteur en dan kan je wel tot € 4.500,- bruto per maand verdienen. 

welk salaris ga jij verdienen

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. Wij zijn actief in de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram