Functieomschrijving CNC operator, salaris, vacatures

Wat doet een CNC Operator

Een CNC Operator is verantwoordelijk voor de besturing van één of meer CNC draai- of freesbanken. Met een CNC gestuurde machine maak je producten en / of halfproducten (een halfproduct heeft nog verdere bewerkingen nodig voordat deze klaar is). CNC staat voor "Computerized Numerical Control" ofwel een computergestuurde machine. Hiermee kan je op de honderdste millimeter producten draaien of frezen. 

Hoe ziet jou dag er uit als CNC operator

Bij de start onder het genot van een kopje koffie bespreek je met je teamleider en je collega's wat er die dag of shift gedaan moet worden. Als je in een ploegendienst werkt is het mogelijk dat je de werkzaamheden van je collega overneemt en als je eerste dienst hebt dan start jezelf de machine op. Na het instellen van de CNC machine en het inklemmen van het product heb je vaak even de tijd voor andere werkzaamheden. Dit kan het afvoeren van restproducten zijn of een stukje interne logistiek om het product wat klaar is naar de volgende afdeling te brengen. Tijd de draaitijd van de CNC machine controleer jij het proces en stel je eventueel bij.

Wat doet een machine operator

Omkleden

Bij aanvang ga jij je eerst omkleden, op de productieafdeling moet je altijd werkkleding aan en werkschoenen. Dit is voor jouw veiligheid en zo blijft je eigen kleding netjes.

Productie

Als CNC operator bestuur je de machine voor de productie van producten / materialen. Tussendoor controleer jij het proces en ondersteun je collega's bij de interne logistiek. Je onderhoudt de machine en stelt deze goed in.

Schoonhouden

Een schone werkomgeving en een opgeruimde werkomgeving is altijd belangrijk voor de veiligheid en het overzicht. Dit is een onderdeel voor iedereen die bij ons in de productieomgeving werkzaam is.  

Administratie

Door een goede administratie kunnen wij de kwaliteit op een hoog niveau houden. Door bijvoorbeeld de tijden bij te houden van een productiecyclus kunnen wij zijn hoe het met de slijtage is van een machine. 

Doorgroeimogelijkheden voor een CNC operator

Als CNC operator zijn er ruim voldoende doorgroeimogelijkheden. Door je werk goed te doen en cursussen of een opleiding te volgen kun je jouw kansen vergroten om door te groeien. Door de ervaring die je opdoet zal je vaker ingezet worden op complexere machines of processen. Je kan op termijn technisch specialist worden en specifiek worden aangesteld voor een speciaal machine. Een andere optie is om door te groeien tot monteur of zelfs programmeur dit is wel minimaal een mbo niveau 4 functie.  Als je niet wilt doorgroeien en je werk gewoon leuk vindt dan is dat natuurlijk ook prima, doorgroeien kan maar is geen verplichting.

Een baan als operator

Het werkgebied van TeqJob is Noord-Holland en Flevoland maar daarbuiten hebben we ook mogelijkheden omdat wij klanten in onze portefeuille hebben met een landelijk netwerk van vestigingen. Bij TeqJob vinden wij het belangrijk om goed te weten waar je naar op zoek bent want naast een vacature is het ook belangrijk om te weten “welke bedrijfscultuur bij je past. Omdat wij goede contacten onderhouden met onze klanten en vaak al jaren zaken doen met elkaar kunnen wij jou ook op dat vlak ondersteunen. Ben je overtuigd, laat dan je CV bij ons achter of reageer op één van onze vacatures als operator.

14X

TeqJob bestaat nu 5 jaar en wij hebben 14 machine operators geassisteerd bij het vinden van een passende baan.

48X

In Noord-Holland en Flevoland hebben wij 48 actieve klanten in de productietechniek en de machinebouw waar wij jouw profiel onder de aandacht kunnen brengen.

1X

Je hoeft je maar 1x in te schrijven en wij gaan voor je aan de slag. Inschrijven

Hoe wordt je een operator

Het instapniveau voor een operator is MBO-2 niveau, daarnaast moet je een goede dosis technisch inzicht hebben en er plezier in hebben om als techneut aan het werk te gaan. Als je niveau-4 hebt gedaan dan zijn er ook mogelijkheden als CNC programmeur. 

Werkzaamheden van een CNC machine operator

  • Machines bedienen en instellen;
  • Aanpassen van CNC-programma’s;
  • Lezen van technische tekeningen en specificaties;
  • De juiste gereedschappen instellen en selecteren;
  • Toezicht houden en controleren draaiende machines;
  • Producten afwerken, slijpen of afbramen;
  • Administratie bijhouden;
  • Machines schoonhouden en onderhouden.

Zoek je een baan als machineoperator

TeqJob heeft altijd openstaande vacatures voor operators. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en interesse hebben wij mogelijkheden in verschillende sectoren. Neem direct telefonisch contact met ons op via 020-210 1500 of schrijf je in. Wij gaan altijd eerst met elkaar in gesprek en bepalen dan samen de mogelijkheden. Alle vacatures van TeqJob hebben als uitgangspunt een vast dienstverband. Afhankelijk van de klant kan dit per direct of na een detavast periode.

Wat verdient een operator

Het salaris van een machineoperator start bij ongeveer € 2.200,- bruto per maand als je 40 uur per week werkt. Afhankelijk van jouw werkomschrijving, verantwoordelijkheden en opleiding kan je wel tot € 4.500,- bruto per maand verdienen. Een andere factor die belangrijk is voor je salaris is een ploegentoeslag, als je in een 5 ploegendienst werkt kan je wel 30% meer salaris verdienen. Maar dan werk je ook in het weekend en in de nachtdienst. Bij een 2 ploegendienst dagdienst is de toeslag vaak 15%. Natuurlijk heb je recht op een reiskostenvergoeding.

welk salaris ga jij verdienen

Informatie

TeqJob Engineering & Management is de specialist in het bemiddelen van personeel binnen de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en industriële automatisering. De regio waarin wij werkzaam zijn is Amsterdam en omgeving. KvK nummer: 70393958 / BTW nummer: NL002130149B06
Neem Contact op
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram